tadika taman perumahan aku??


since mak tengah tido..tgh rest before g jalan2..so litle update about malaysian politic..lama dah tak tulis pasal politik..kadang2 rasa malas gak...tp since kena kat surau tempat aku g smalayang terawih masa kecik2 dulu..aku post gak ar..berita masuk buletin utama 22 March 2009

more detail..baca sini

since kat brunei..tak sempat nk siasat sendiri lagi..so just based on brita dari bernama, tv3 ngan kosmo ade beberapa bende pelik kat situ :

1) bawah tadika..atas surau (surau tu tak penah kunci)  kalau dah takleh guna tadika tu..and dah urgent nk wat kelas gak..awat tak p guna surau atas tu sat(at least tuk hari tu), takkn org nk marah wat kelas kat budak2 sat..yang bentang tikaq kat tengah2 panas tu nk masuk tv ngan paper ka?

2)kata tutup sbb renovate..tgk tv3 dinding ada part dah kena pecah siap, mean dah start renovate lama, at least seminggu, dak2 tadika mostly anak2 org situ..takkn la taktau tadika tu tgh renovate..takkn tak tanya b4 hari tu dah tgk org dah pecah dinding tadika anak hangpa..takkan ari tu baru p tgk rupa2 org dah buat kerja lama dah kat tadika anak hangpa

3) kata badan amal taman rakyat mergong(TRM) bg surat mintak cari bagunan lain wat tadika masa 20 jan 2009. tak ckp lak dalam berita sbb apa? sbb nk renovate la tu..so cari la tempat lain dulu sat. 20 jan sampai 22 march..lama tu..takkn takdan cari tempat lain kot. orag nk wat surau tu bg lagi elok..sapa yang takmau pembangunan nh?

4) bangunan tu milik kerajaan ka,orang ramai ka, parti sapa? 

haih..bangang boleh tahan gak..ustaz azizan ckp nk saman tv3 dulu..saman je la..takyah tunggu2 lg
Labels: | edit post
0 Responses