Hamik ko...ingat PAS takleh wat ke?


Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menjadi pihak berkuasa tempatan (PBT) yang pertama di Selangor - di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat - yang akan membataskan jualan minuman keras berkuatkuasa Januari depan.

Ia telah diluluskan dalam mesyuarat MBSA hujung bulan lepas, kata sumber-sumber majlis itu kepada Malaysiakini hari ini.



Ade satu lagi, mr right dah kumpul beberapa comment-comment oleh orang-orang bangang pasal fatwa yoga




Seperti biasa akan ade orang islam yang kononnye baik akan ckp "kite ena bersabar,takleh marah-marah" Wei! , orang dah berani cakap fuck-wa tau...HA..SABAR lagi...SABAR lagi...marah tu kena ada la!..kalau semua nk sabar mmg la kena pijak



Sabar biar bertempat

Marah biar bertempat

Malu biar bertempat


KL FILM FEST & ART EXHIBITION ON PALESTINE




Malaysian Social Research Institute presents

KL FILM FEST & ART EXHIBITION ON PALESTINE

Film Screenings & Art Exhibition

Thu 27 Nov to Sat 29 Nov 2008
Please check detailed schedule below for screening dates and times

Admission: FREE

The Annexe Gallery
2nd Floor, Central Market Annexe
Jalan Hang Kasturi, 50470 Kuala Lumpur
Tel & Fax: +603-2070 1137
Web: www.annexegallery.com



Anyone?

Senaman yoga haram: Majlis Fatwa Kebangsaan



PUTRAJAYA: Majlis Fatwa Kebangsaan hari ini mengharamkan umat Islam daripada melakukan senaman yoga secara sistematik kerana boleh memesongkan akidah.Pengerusinya, Prof Datuk Dr Abdul Shukor Husin, berkata senaman yoga yang sistematik mengandungi tiga perkara iaitu amalan fizikal, unsur keagamaan, mentera dan pemujaan yang jelas bertentangan dengan syariat Islam.Sehubungan itu, beliau menasihatkan umat Islam menjauhi dan menghentikan amalan itu kerana tujuan dan matlamat untuk mendapatkan ketenangan serta kemuncaknya konon memperoleh penyatuan diri dengan tuhan boleh merosakkan akidah muslim. - Bharian


*Wondering how MMU students will react on this, ramai gak dak2 mmu islam join class yoga nh

Updated - as aspected, comment from those who dont and never learn. Hindu Sanggam & SisterInIslam(should they find more suitable name?). The question is "WHO should be more sensitive?"

Sejarah Kedah

Kepada puteri-puteri MMU yang tak berkesempatan dengar khutbah td, atau putera-putera yang "terkorban" kat masjid tadi.. isi khutbah hari ni agak menarik sbb khatib soh usha2 blog nh:

http://sejarahnagarakedah.blogspot.com/

Rakan Muda Wawasan Desa Parlimen Sepang

Tahniah kepada semua yang terlibat!!



Related blog post:
emcee's blog
SRM's blog
cameraman's blog
VP's blog
King's blog

Siap masuk paper lg :
**click to enlarge, published on sinar harian : sinar@sabakbernam Wednesday 19 nov 2008

Ini keterbukaan yang diperjuangkan?

Dah agak lama tak post dalam bahasa melayu. Ari ni agak baran sket bile orang foward video nih:



Aku taknak marah orang-orang yang dalam video ni yang terus terang aku ckp BANGANG SANGAT!! mostly in video is non muslim and dah berani ckp fatwa is "crap like this", they dont even know what fatwa is. Wei! fatwa tuk orang islam je la..yang korang nk sebuk apahal? ckp nk open minded..terbuka konon..so respect ar agama lain. Kepada orang-orang islam kat luar sana yang begitu bersemangat dengan perjuangkan kesamaan antara agama tu, korang tak penah rasa bersalah ke? korang tolong explain kat orang-orang yang tak paham ni. FATWA IS FOR MUSLIMS AND NON MUSLIM DONT HAVE ANY RIGHT TO SAY A WORD. Nak tanya boleh, tanya elok, kita sebagai muslim wajib jawab dan terangkan elok-elok...tp kalau nk membantah mcm ni, silap la.. Bukan kacau hidup korang pn even pompuan penkid yang mengaku islam pn takde yg nk kena tangkap bile fatwa ni kuar.

MMU Ex-president appointed as new UM VC

Look like they really want to improve Universiti Malaya (UM) after two year not listed in THES top 200 international University ranking. I just received news that Multimedia University (MMU) ex-president just have been appointed as new UM Vice-Chancellor.

As ex-SRC I can see very clearly his vision of making MMU one of top university in the world during his time at MMU. Now I believe he will bring glorry back to University Malaya.

All the best Prof Datuk Dr Gauth Jasmon. UM, you are very lucky

Related post :
Dr. Gauth Naib Canselor UM baru (utusan)
Pimpinan Mahasiswa Mengalu-alukan NC baru UM (mahasiswakini)
prof-gauth-jasmon-naib-cancelor-baru-um (den)
UM, Universiti Paling bertuah di Malaysia (abg Aizam)