Ramadhan



Found this slide sent by my mom when checked my maibox in the morning. Hope this Ramadhan will be much better than last Ramadhan,InsyaAllah.

Got nano-science mid term tomorrow, wish me luck.

Alhamdulillah, anwar menang, hopefully this will mark change in Malaysia

kepada john.ni la SELANGOQ HANG..



tahniah kepada KEDAH sang kenari kerna berjaya menundukkan SELANGOQ yang pada kiraan saya bagaikan Man.United(versi malaysia kononnya)....
dengan hanya berbekal padi saja,Kedah telah dpt menewaskan dgn MUDAH(dengan memberi hadiah free 2 gol sebagai sedekah pada bulan syaaban) negeri yang sgt gah dgn kemewahan alam semulajadi dan hutan batu itu....
Situasi menjadi semakin HOT pabila rmai penyokong selangor tidak dapat menerima kenyataan akan kekalahan tersebut.Ini bleh diumpamakan sebagai`let bygone b bygone``...sekali lagi..sekali lagi...ya sekali lagi kontroversi diwujudakn oleh byk penyokong selangor yang mana mereka telah menafikan kemenangan pasukan kedah dgn membrikan alasan..``ala,nasib ja tue``....walaupun nasib,yg penting kedah menang!!....KEDAH MAJU 2010.(lagi 2 tahun lg)....
p/s..kepada penyokong selangor..kelab penyokong kedah kini telah merpeluaskan kapasiti utk keahlian baru..jd jika para penyokong selangor beminat.boleh la inform telebih dahulu...hidup KEDAH!!



Kesimpulannya..tahniah kepada pemain-pemain dan penyokong-penyokong kedah, especially khari yang first skali sms aku ckp kedah menang..

**no hard feeling..aku cume post msg yang membe aku bg kat fs =P

Taiping in memories...









Ini bumi yang ku pijak
Ini langit yang ku junjung
Taiping bertuah, bersejarah
Subur, indah dan menghijau

Di sinilah gedung ilmu
Generasi berwawasan
Harapan masyarakat, dan ummah
Bakal pemimpin nusa bangsa

c/o:

Wawasan MRSM Taiping
Suci, ideal dan realistik
Menuntut kemuafakatan sejati
Cita rasa inovatif dan kreatif

Lima jari digenggam dijulang
Trima cabaran seiring harapan
Bersama doa restu semua
kecemerlangan pasti abadi.



Tiba-tiba teringat kenangan lama kat MRSM, semangat + sebak dengar lagu ni balik setelah hampir 5 tahun tak dengar. Dak2 taiping definitely kena link post ni weh!! paling semangat bile part "Lima jari digengam dijulang, Trima Cabaran seiring harapan"

Nnt nk upoad gamba masa mrsm dulu ah, so sad tak banyak gambar-gambar masa kat maktab dulu,maklumla kita ni tak suka tangkap gambar

Semangat nih nk ulang "kegemilangan" masa kat Taiping dulu, dah2 nk p wat VB!!!

**kepada ex-PDRM grad pmr 2002 or spm 2004, pian cakap idzat ajak p pangkor akhir bulan ni...sorry tak dpt g sbb tgh bz

UiTM..Masalahnya...

related post:

Malaysian Muslim Consumers Association: No Need To Open Up UiTM To Other Races
Mahasiswa bangkit dari kubur
PELAJAR UITM JANGAN BERANI DEMO DENGAN MB PAKATAN RAKYAT SAHAJA
MB S'gor enggan mohon maaf
Aduhai UiTM~
UiTM Tidak Perlukan 10 Peratus Bukan Bumiputera
Pemikiran bijak mahasiswa UITM



Sejujurnya saya:
Gembira : ada 5000 pelajar(pg semalam sebelum disiarkan dalam media,saya dapat maklumat 3000)sanggup berarak kerana isu ini, selama ni pelajar-pelajar macam tak kesah isu-isu ni, agak-agak adakah ini kejayaan PR tuk membuat pelajar IPTA berani berdemo?
Pelik : Baru cadangan, bukan arahan pun..nape semua bising, kalau pihak lain yg keluarkan arahan takde masalah pulak
lagi pelik : Apa maknanye demo tanpa fru and polis, macam berarak p kenduri je =P tak pn berarak maulidurrasul
SETUJU : UiTM perlu dibuka tuk bukan bumi, melayu takkn tercalar kalau 10% dari UiTM tu tuk non bumi, supaya takde la terkejut sgt bile kuar UiTM nnt =p mungkin bg yg mengenali saya hairan saya setuju dengan idea ini kerana ada orang ckp saya ni semangat melayu saya ni terlebih sket mungkin sbb saya pn anak didik MARA di MRSM dulu but honestly saya setuju

Masalahnya:
Mahu ke yang cina, india semua masuk UiTM? masa di form 4 dulu kerajaan sekarang dah buka MRSM tuk non bumi, tapi sehingga saya form 5 cuma ada 3 orang non bumi di MRSM Taiping tu, Sama kesnya di MRSM PDRM. Sebabnye,tak ramai non bumi mohon ke MRSM. Cuba tanya kawan-kawan cina dan india kita, nak tak diorang masuk UiTM kalau cuma 10% dari pelajar sana sama-sama bukan melayu.


Teringat kisah masa di MRSM dulu,petikan dari utusan :



Ini berikutan kebanyakan lulusan MRSM didapati hanya cemerlang dalam akademik tetapi lemah dalam aspek pergaulan dengan kaum lain, di samping gagal menguasai bahasa Inggeris dengan baik.



Agak-agak yang menulis ni termasuk dalam golongan diatas gak ke?


updated : bukan setakat di Shah Alam,seluruh malaysia ada bantahan - Lagi Bantahan Pelajar UITM

Question...

Dalam kekalutan politik skang, tibe2 dpt soalan killer...If a non malay ask you "You consider yourself as malay or malaysian?". What will be the best answer?

BTW..congrats to all those graduated this convo; those from diploma- mansur, den, hana, rizeb; those have worked together - Deena, Sham, Wenny and everyone else, there no way i can list it all here rite =p


Most special congrats to my sis...mum uploaded pictures here(promote fotopages mak..hehehe..)Tahniah!!! dr Iftida

Pesta Convo : Forum Remaja