Apa ada dengan cinta

tertarik dengan post dari kak sendiri :




saya: so, how was ur elective?

xxxx: oh...it was good, really good...quite like it tho hkl is too busy

saya: what do u think about msia?do u like it?

xxxx: yea..yea...it's a nice country, people seems to be very nice as well...erm...can i ask u, is ita norm in msia that a boy n a girl go out together? is it like a culture?

yyyy: is it accepted in ur country? i mean...cos we dun do that here...it's just a bit weird (kawan lagi sorg menyampuk)

saya: (masa tuh saya trus pandang flatmate saya kat sbelah, dlm ati, ish..camne nak jwb dgnbaek ni, rasa cam soalan exam lak..hahaha)dialog seterusnye, maybe korg bole reka sdiri la kot ek..bila dia da tanya camtu, baru la saya teringat balik da setahun lebih saya tak nampak budaya camtu..erm, lebih specific, budaya couple...memang perasan la, kat sini takde org islam yang keluar berdua2 bukan mahram...msian kat dundee ni pun takde..(baek budak2 kat dundee nih..hahaha) 4 tahun saya blaja kat kl, memang budaya ni makin melampau2...mmg macam da jadi culture...sampaikan ibu bapa ada yg takut kalo anak2 takde boyfren atau girlfren..ish...ape la nak jadi...sampaikan org luar yg dtg negara kita tak sampai sebulan pon perasan bende ni...nampak sgt la da berleluasa..

read more..



Sambil-sambil promote blog kak sendiri..nk jadikn perkara ni renungan kita bersama..
Labels: , | edit post
1 Response
  1. iftida basri Says:

    patutla mcm ku kenal post ini..muahaha