iranian policewomen

rimas..susah nak bergerak..panas- antara alasan yang popular bg gurl yang selalu tak cukup kain.. agak-camne orang yang bertudung langkap ngan jilbab leh jadi polis...









photos taken from a policewomen graduation ceremony at iran

Pelajar lelaki lebih cemerlang jika dipisahkan: Kajian

LONDON: Budaya “macho” yang menjadikan pelajar lelaki malas belajar boleh diatasi jika budak lelaki dan perempuan dipisahkan serta menjalani pembelajaran di sekolah sama jantina, dakwa penyelidikan ditaja Kerajaan Britain yang disiarkan semalam.

Pelajar perempuan biasanya lebih berjaya daripada lelaki dalam ujian sekolah di Britain dan Jabatan Pendidikan menjalankan satu projek kajian selama empat tahun membabitkan 50 sekolah untuk mencari jalan mengurangkan jurang berkenaan.

Penyelidik dari Universiti Cambridge mendapati kelas sama jantina membabitkan mata pelajaran yang sama boleh membantu kejayaan pelajar lelaki, selain memberi manfaat kepada pelajar perempuan.

“Lebih ramai pelajar wanita dan lelaki lebih selesa belajar di kelas sama jantina. Mereka akan lebih berinteraksi dan menunjukkan minat untuk belajar tanpa sebarang gangguan. Mereka juga akan mencapai keputusan yang lebih baik,” kata kajian itu.

Kajian itu berkata, ada bukti menunjukkan pelajar lelaki bertindak memelihara imej `macho’ mereka dan bersikap demikian yang menghalang mereka serta pelajar lain dalam kelas serupa daripada mencapai kejayaan .

Masalah `macho’ bagaimanapun boleh juga menjadi satu masalah dalam sekolah sama jantina, kata penyelidikan terbabit.

Namun secara keseluruhan, kajian itu berkata: “Bukti menyokong hujah bahawa perkembangan pelajar dalam mata pelajaran tertentu boleh dibantu dengan berada dalam kelas sama jantina. Ini berdasarkan tindak balas pelajar dan analisis mengenai pencapaian akademik mereka.”

Tahun lalu, bekas Menteri Persekolahan, David Miliband menyokong idea sekolah sama jantina di Britain bagaimanapun kerajaan tidak merancang sebarang program ke arah itu setakat ini. – AFP

original copy from berita harian 30 mei 2005

2mb je? mana cukup!!

ni khas untuk membe2 yang still gn hotmail as korang nyer primary mail..
mesti ada yang tensen apsal yahoo dah naik sampai 1Gb storage, hotmail dok 2Mb je x tambah2(sesetengah account dah diupgrade kpd 250Mb secara automatik tp tak banyak la,bergantung pd usage)...
good news untuk korang..amik ni...cara nak upgrade account korang--->
Langkah1

- Log in account hotmail korang macam biasa
- Click option n then Click kat My Profiles
- Tukar Location Country korang ke United States
- Tukar State - Florida
- Zip Code - 33101

Langkah 2

- Tukar Language kepada English

Langkah 3

- Copy Link nie n then paste kat active "Hotmail" window.. jgn paste kat browser baru..

Code:
http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose


- Click je continue..
- n then akan kuar message suruh korang "Close Account"! click je.. jgn risau coz email korang sudah di "save".

Langkah 4

- Log in semula account hotmail korang menggunakan ID dan password asal
- n then akan kuar mesaage yang mengatakan "Your account is reserved for you"!



- Activate je account tu...
- pastu korang kena jawab few questions macam mula² register.. nak senang click je continue..


Akhir skali email korang yg 2MB tu akan upgrade ke 25MB.. dalam masa sebulan korang akan dapat free upgrade 250MB..

Try it...

Tak pon..meh aku introduce kat korang satu mail provider yang aku rasa paling best tp tak cukup popular lagi(sori ek yang dah tau)
gmail..under google je..yang bestnyer storage dia sampai 2Gb and ada POP3 and forwarding(service ni ada gak dalam yahoo and hotmail tp plus nyer account la..kena bayar)
tp korang takleh sign up cam yang yahoo and hotmail..
kena dapat invitation dulu,so..
gmail invite
click kat atas n tulis email korang sekarang..
tunggu sampai korang dapat invite mail..baru leh sign up..

#kongsilah ilmu walau secebis..

male pregnancy!!!

huh gila! benda pertama terlintas bila dengar news ni..maybe dah ramai yag dah tau benda ni..
dengan kemajuan sains dan teknologi sekarang, lelaki pun dah leh pregnant..gambar ialah mr.lee dr china yang telah dgan sukarela menjadi bahan ujikaji bagi projek gila ni..
sekarang ni, dia berada di satu tempat yang tak diumumkan kerana dia kata dia tak suka bila mendapat perhatian yang berlebihan dari pihak media(padahal dia volunteer tu nak capap je!!)..
dia anggap benda ni sebagai satu seni..
benda ni sebenarkan memang haram kerana telah menentang kejadian ALLAH S.W.T.
Image hosted by Photobucket.com
cover kat TIME mag
Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com
gambar masa diinterview media
Image hosted by Photobucket.com
cover paper kat egypt
Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com
more info

akum..

saje je wat blog ni..dah takde keje kat nak wat sementara nak sambung study,kekawan suma dah masuk m3x,tinggal berapa kerat je yang blom mcm aku..
ada mcam-macam cara nak cari keje untk org yang xde keje hehe...

Photo montage ini dibuat oleh Joe Wezorek yang menggelarkan dirinya American Leftist. Jika diperhatikan blok-blok gambar berkenaan adalah merupakan gambar-gambar tentera amerika yang mati di iraq. Joe menggelarkan gambar ini sebagai 'War Precident'.
Kalau korang kira bebetul (kalau dah takde kerja sangat), gambar nih terdiri dari 1,457 gambar muka. 31 melintang, 47 menegak. Dan Joe kata, tiada gambar yang digunakan lebih dari 3 kali.
Amazing handjob huh? bg kita bg yang islam lak lg baik kita sedekahkan al-fatihah tuk pejuang2 islam di palestin,iraq dan afghanistan