2mb je? mana cukup!!

ni khas untuk membe2 yang still gn hotmail as korang nyer primary mail..
mesti ada yang tensen apsal yahoo dah naik sampai 1Gb storage, hotmail dok 2Mb je x tambah2(sesetengah account dah diupgrade kpd 250Mb secara automatik tp tak banyak la,bergantung pd usage)...
good news untuk korang..amik ni...cara nak upgrade account korang--->
Langkah1

- Log in account hotmail korang macam biasa
- Click option n then Click kat My Profiles
- Tukar Location Country korang ke United States
- Tukar State - Florida
- Zip Code - 33101

Langkah 2

- Tukar Language kepada English

Langkah 3

- Copy Link nie n then paste kat active "Hotmail" window.. jgn paste kat browser baru..

Code:
http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose


- Click je continue..
- n then akan kuar message suruh korang "Close Account"! click je.. jgn risau coz email korang sudah di "save".

Langkah 4

- Log in semula account hotmail korang menggunakan ID dan password asal
- n then akan kuar mesaage yang mengatakan "Your account is reserved for you"!



- Activate je account tu...
- pastu korang kena jawab few questions macam mula² register.. nak senang click je continue..


Akhir skali email korang yg 2MB tu akan upgrade ke 25MB.. dalam masa sebulan korang akan dapat free upgrade 250MB..

Try it...

Tak pon..meh aku introduce kat korang satu mail provider yang aku rasa paling best tp tak cukup popular lagi(sori ek yang dah tau)
gmail..under google je..yang bestnyer storage dia sampai 2Gb and ada POP3 and forwarding(service ni ada gak dalam yahoo and hotmail tp plus nyer account la..kena bayar)
tp korang takleh sign up cam yang yahoo and hotmail..
kena dapat invitation dulu,so..
gmail invite
click kat atas n tulis email korang sekarang..
tunggu sampai korang dapat invite mail..baru leh sign up..

#kongsilah ilmu walau secebis..
Labels: | edit post
0 Responses